Warhammer World -matkakertomus

Viikko Briteissä takana ja taas on aika totutella ajamaan autotien oikealla puolella. Viime keskiviikkona matkani vei Nottinghamiin, jossa toimii Games Workshopin HQ kuten myös tuotanto ja vierailijoille avoin alue: Warhammer World (WHW). Mesta on ainut paikka, mistä voi ostaa hyllystä esim. Forge Worldin tuotteita tai lukuisia WHW exclusive -tuotteita.

WHW:ssä on siis lukuisia kauppoja; yhdesssä on perus GW:n tuotteita myynnissä, Forge Worldin kaupasta saa kaikki FW:n tuotteet hyllystä ja Black Libraryn kaupasta saa kirjat heti mukaan. Lisäksi alueella on laaja halli, jossa on lukuisia pelipöytiä joita voi varata. Ovien takaa löytyy Bugman’s Bar, josta saa beveraget laidasta laitaan ja sapuskaa pelien lomaan. Hassulta näytti kun porukka nautiskeli pelipöydille figujen sekaan lasketuista ”pinteistä” olusta pelien lomassa. Todellista olutta ja makkaraa -mentaliteettia! Ja vissyvesi oli ilmaista! Lisäksi havannoin, että meidän pelipöydät eivät häviä juuri ollenkaan WHW:n varattaville pöydille. Siellä oli muutama hienokin pöytä, mutta suurin osa ihan perus Realm of Battleja laatikosta otetuilla perustyylillä maalatuilla maastoilla. Alla on kuvia WHW:n tiloista, putiikeista ja pelipöydistä.

« 1 annettu 3 »

WHW:n kohokohta on kuitenkin Exhibitionit eli näytelyt. Hintaan £7,50 saa käteensä leiman, jolla voi koko päivän ajan käydä tutustumassa näyttelytiloihin. Mielestäni ehkä paras ja hienoin näyttely oli heti ovesta sisälle mennessä, nimittäin GW:n historiikki figuvalmistajana. Siinä oli vanhoja figuja 80-luvulta alkaen, sekä huiman hienoja vanhoja dioraamoja, joista tuli innoissaa jo muksuna katseltua kuvia. Alla on tämän näyttelyn kuvia hieman random järjestyksessä, kun satuin sieltä lähtemään välissä pois ja paalaamaan jälleen uudestaan kuvia ottamaan.

« 1 annettu 4 »

Ensimmäinen varsinainen näyttely eli Exhibition 1: Warhammer Fantasy Battle oli näkemisen armoinen. Siinä keskiössä oli dioraama örkkien hyökkäyksestä Empiren linnoitukseen. Kyseessä olevassa dioraamassa oli tuhansittain figuja kummallakin puolella. Toisena mahtavana dioraamana oli kääpiöiden ja skavenien maanalainen taistelu. Tuo 1,5 m x 1,5 m x 1,5 m kokoinen lasikuutio oli täynnä maanalaisia tunneleita, jotka näkyivät vain tietyistä kulmista. Muutoin tässä näyttelyssä oli kaikki mahdolliset Faba-armeijat näytillä hienosti vitriineissä. Lisäksi näyttelyn lopussa oli vielä Nurglen linnoitus, josta pursusi jos jonkinlaista vihreää kaaoksen joukkoa ulospäin.

« 1 annettu 5 »

Seuraavana alkoi Exhibition 2: Warhammer 40.000, jossa oli kuvattuna useita todella hienoja dioraamoja, sekä studioarmeijat imperiumun puolelta. Keskeisenä näyttelydioraamana oli Istvaan V -taistelu, jossa keskiössä oli Ferrus Manuksen Iron Handien ja Fulgrimin Emperor’s Childrenien kaksintaistelu. Tämä näyttely keskittyi sitten sekä 40k-, että 30k-armeijoihin ja -figuihin.

« 1 annettu 12 »

Näyttelyssä Exhibition 3: Battle for something Ultramarinet taistelivat massiivista taistelua kaaoksen joukkoja vastaan. Tämä dioraama täytti koko ison salin ja sitä lähdettiin kiertämään portaikossa ylhäältä alaspäin samalla kiertäen dioraamaa ympäri. Tässä huoneessa oli myös sinipunaisia valoefektejä, sekä kaaosmainen musiikki taustalla. Valitettavasti videokuvaaminen oli kielletty, joten näistä jää jälkiä ainoastaan sinisen ja punaisen sävyisinä kuvina. Korkeimmat talot olivat useita metrejä korkeita ja Ultramarineita Grey Knightien avustuksella oli joka puolella. Dioraama huipentui korkeimpaan torniin, jossa itse Marneus Calgar taisteli Bloodthirsteriä vastaan Honour Guardinsa avustuksella.

« 1 annettu 3 »

Neljäs näyttely Exhibition 4: Xenos sisälsi nimensä mukaisesti 40k:n xenoarmeijat ja jostain hassusta syystä myös Imperial Guardia (en osaa sitä uutta TM-nimeä näille vaikka kuinka yritän) ja Titaneita. Tässäkin näyttelyssä oli muutamia huimia dioraamoja, kuten Stormtrooperien pelastautuminen örkkien kynsistä, Iyanden Craftworldin taistelu laavamaailmassa Tyranideja vastaan sekä Blood Angeleitten hyökkäys Necronien Tomb Worldiin. Hieno näyttely tämäkin.

« 1 annettu 11 »

Viimeinen näyttely eli Exhibition 5: Age of Sigmar oli muita näyttelyitä suppeampi. Siellä yritettiin promota uutta peliä ja esillä oli mm. aloituspakkauksen sprueja. Lisäksi näistäkin oli jo ehditty vääntää jonkinlainen dioraama, josta en osaa enempää kertoa. Näyttelyn lopussa oli myös onneksi muutamien Golden Daemon -voittajien töitä esillä, hienoimpana ehkä hieno Empire linnoitus/talo.

« 1 annettu 5 »

Kokonaisuudessaan rahaa paloi enemmän kuin laki sallii, mutta tulipahan nyt T-paitoja hankittua niin, ettei pyykistä tarvitse märkiä/likaisia ottaa. Näyttelyt olivat myös erittäin hienoja. Katsotaan jos vaikka porukalla lähdetään joskus uudestaan Nottinghamia kohti mielenkiintoisen eventin aikoihin. Majoitus järjestyy lähiseudulla nimittäin vastaisuudessa ilmaiseksi ja kun vuokrataan edullinen auto porukalla lentokentältä, eivät kustannukset juuri nouse pelkistä lentolipuista. Ja jos oikein kovasti jostain kuvasta haluaa version täydellä resoluutiolla, niin ottakaahan yhteyttä!