Taktiikkanurkka: Volkite? Onko siitä mihinkään?

Horus Heresyn puolelta löytyy enemmän tai vähemmän uniikkeja ja eksoottisia mariinintappajia, joista Taktiikkanurkan ensimmäisellä kerralla tutkinnan alle pääsivät Volkitepohjaiset aseet.

Lue artikkelista miten mariinit kärsivät saadessaan Volkitea niskaansa.

Toimintaperiaatteeltaan Volkitet ovat Ö-luokan scifileffoista lainattujen ihoa sulattavien sädepyssyttimien serkkuja, eli eroavat miehekkäistä Boltteriaseista huomattavasti. Näitä löytyy pienenpienestä Serpentasta (S5 AP5 10″) aina jättimäiseen Carronadeen (S8 AP2,  Ignores Cover, yms.). Yhteistä näille kaikille on tehokas Deflagrate lisäsääntö, joka aiheuttaa sen, että jokainen läpimennyt woundi aiheuttaa uuden automaattisen hitin.

Lukuunottamatta Carronadea aseiden panssarinläpäisy on AP5, joka aiheuttaa sen, että ne toimisivat erittäin tehokkaasti Solar Auxilian tai demonien kaltaisia yksiköitä vastaan. Heikkoa AP:tä kompensoimassa on kuitenkin korkeampi Strength -arvo ja Serpentaa lukuunottamatta useampi laukaus. Matkojen osalta pistooliversio Serpenta ja konepistoolin kokoinen Charger (S5 AP5 15″) omaavat hieman bolteriaseita heikomman kantaman, mutta näillä molemmilla voi tehdä chargen ammunnan jälkeen. Sopivat siis hyvin lähistely-yksiköille.

Volkite Caliver (S6 AP5 30″ 2 laukausta) ja Culverin (S6 AP5 45″ 4 laukausta) ovat heavy -säännön omaavia pitemmän kantaman raskaampia aseita, joten sopivat liikkumattomille yksiköille, jotka pitävät objektiivia tai antavat tulitukea muille.

Mathhammer antaa vastauksen siihen, miten nämä toimivat teoriassa muita aseita vastaan. Oletuksena laskelmissa mariini (BS4) on ampumassa T4 kohdetta, joka on varustettu erilaisilla suojilla.

Seuraavasta käppyrästä näkee woundien määrän per aseella ampuva Model:

Kuten taulukosta voidaan nähdä, ovat Volkite -aseet jo Serpentasta lähtien Bolteria tehokkaammat ja tämä vain korostuu näiden koon suurentuessa. Rapid Fire parantaa kuitenkin Bolterin tehokkuutta, jolloin Serpenta jää jälkeen. Jo Caliverin tehokkuus on huima verrattuna Bolteriin, mutta Culverin alkaa vaikuttaa jo ylilyönniltä.

Plasmaan verrattaessa jo Charger on tehokkaampi, mutta Rapid Fire parantaa Plasman suorituskykyä, jolloin ainoastaan Culverin tekee enemmän woundeja siihen nähden. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Plasman Gets Hot aiheuttaa tappioita itselle etenkin Rapid Firellä ja täyden hyödyn saamiseksi täytyy olla 12″ sisällä vastustajasta, joka on ampuvalle yksikölle huono tilanne, sillä seuraavalla vuorolla vastustaja voi liikkua 6″, jolloin ollaankin jo keskiverron Charge heiton sisällä. Caliverilla ja Culverinilla on myös etu kantaman osalta ja Volkitet maksavat 10 pistettä plasman 15 pisteen sijasta.

Viiden Volkite Chargerilla tai Caliverilla aseistetun mariinin ryhmä tekee vahinkoa huomattavasti enemmän yhteen Kheres Pattern Assault Cannonilla varustettuun Contemptor Dreadnoughtiin nähden ja Culverineilla aseistettu ryhmä tekee saman verran vahinkoa, kuin neljä Contemptor Dreadnoughtia tai kaksi Mortis versiota. Kun otetaan pisteet huomioon, ovat Volkitemariinit hyvin kustannustehokkaita.

Huonoina puolina Volkitella on panssarintorjuntakyky, sillä ne voivat ainoastaan tehdä Glancing Hittejä AV12 panssarin omaavaan kohteeseen.

Tämän kaiken huomioonottaen Volkite-aseet saavat arvosanakseen neljä Dakka! huudahdusta viidestä. DakkaDakkaDakkaDakka!

Seuraavaksi vuorossa Quad Mortarit ja niiden eri ammustyypit.

tldr; Volkitet ovat hyvin kustannustehokkaita, mutta älä ammu niillä tankkeja.