Taktiikkanurkka: Raskas panssarintorjunta

Hei taas!

Nyt onkin uuden taktiikkanurkan aika ja käsittelyyn on päätynyt raskas panssarintorjunta, eli esimerkiksi Land Raiderien ja Spartanien sekä Super Heavyjen tuhoaminen.

Esimerkiksi Spartanin Flare Shield tarkoittaa sitä, että etupeltiin kohdistuvat hyökkäykset vähentävät ammunnan Strengthiä yhdellä ja Blast aseiden ollessa kyseessä peräti kahdella. Kun lähes kaikkeen saa vielä lisäksi Meltan poistavan Armoured Ceramiten, alkaa jo hieman mietityttää, miten reagoida Spartaniin, kun siihen ei saa edes naarmua Multimeltalla etupeltiin ammuttaessa.

Tähänkin asiaan olemassa ratkaisu, sillä kolkytkoon arsenaalista löytyy aseita joka lähtöön.

Käydäänpä muutama idea läpi. Perusvehkeinä löytyy tietysti Multimeltaa, mutta se pitäisi saada iskemään sivusuunnasta, joten se täytyy saada jotenkin omalta depolta sivulle, jolloin Heavy Support Squadit tai Mortikset ovat heikossa asemassa. Javelin Attack Speeder omaa liikkuvuutta, joten se voi helposti päästä iskemään sivusta. Lisäksi siihen saa hyvin S8 laukauksia Hunter Killer Missilet lisäämällä, eli yhteensä viisi kappaletta.

Vastaavanlainen idea on käyttää Land Speedereitä ja niihinhän saa Graviton Gunit, jotka ovat aivan loistava keksintö raskaita panssareita vastaan, sillä ne omaavat Haywire säännön, eli armor penetration heiton sijasta heitetään D6 ja tuloksella 2-5 tulee glancing hit ja kutosella penetrating hit. Land Speedereitä saa Squadronina, joten ammunnan määrää voidaan nostaa. Isomman version saa myös Rapierin päälle, joten nämä Graviton Cannonit ovat toimivia keksintöjä.

Laserpohjaisista aseista Laser Destroyerit ovat hieman Graviton Cannoneita tehokkaampia, sillä Laser Destroyerilla on Ordnance sääntö, joka antaa heittää armor penetration heitossa kahta noppaa ja valita isomman tuloksen. Parhaiten Laser Destroyerit toimivat Vindicatorissa, joka voi ylikuormittaa aseen ja ampua kolme laukausta. Lisäksi Squadroniin saa komentotankin, jolloin Ordnancen lisäksi saa heittää uusiksi armor penetration heiton. Tavallinen Lascannon ei toimi yhtä tehokkaasti, joten Predatorit jäävät jälkeen.

Muista vehkeistä Sicaran Venator toimii myös siten, että pääaseen tehdessä vahinkoa joutuu Hull Pointin menettänyt yksikkö ampumaan vain snap shotteja aseillaan seuraavalla omalla vuorollaan.

Tehokkain vehje näitä vastaan on kuitenkin Lightning Primaris, eli lentokone, johon saa kiinni Kraken ohjuksia, joissa on Armourbane sääntö, eli armor penetrationissa heitetään kahta noppaa ja ynnätään tulos yhteen. Laitteeseen saa myös Tank Hunter säännön sekä BS5:n, jolloin osutaan paremmin ja aiheutetaan todella varmasti vahinkoa. Haittapuolena on ohjusten kertakäyttöisyys.

Tähän alle onkin sitten hyvä laittaa keinot järjestykseen tehokkuuden ja pistetehokkuuden myötä. Indeksi on laskettu jakamalla tehokkuus pistehinnalla ja kertomalla sadalla, jolloin indeksin luku 1 tarkoittaa yksikköä, joka maksaa sata pistettä ja imaisee yhden AV14 tai AV14 Flare Shield Hull Pointin.