Taktiikkanurkka: Quad Launcher

Hei taas!

Tällä kertaa taktiikkanurkan aiheena on Quad Launcher a.k.a Thudd Gun, joka on Horus Heresyn aikainen vastine kranaatinheittimelle.

Lue artikkelista miten Quad Launcher toimii ja mitä ammuksia käyttää missäkin tilanteessa.

Quad Launcher on puoliautomatisoidun Rapier -alustan päälle asennettu neljän putken kranaatinheitin, jossa voi käyttää erilaisia ammuksia, joista ilman lisämaksua mukaan tulee Frag -versio.

Jokainen ammustyyppi on Shatteria lukuunottamatta Barrage Blast ja laukauksia yhdestä aseesta lähtee neljä. Huima laukausmäärä tarkoittaa Barrage säännöllä reippaasti hittejä ja laskelmissa olen arvioinut blastin allejääneiksi modeleiksi 2,5 per laukaus, joka saattaa sekin olla hieman liian optimistinen, mutta mielestäni enemmän lähellä keskivertoa monen käyttämään kolmeen modeliin.

Ammuksista Frag on hyvä yleisvalinta, sillä se omaa Shell Shock lisäsäännön, jolloin Pinning -testit tehdään -1Ld arvolla.

Incendiary on tarkoitettu ammuttavaksi suojassa olevia Solar Auxilian kaltaisia kohteita vastaan johtuen sen Ignores Cover säännöstä. Mariinit saavat kuitenkin Armor savet, joten niitä vastaan sitä on turha käyttää.

Splinter on omituinen ammus, sillä se omaa matalan Strengthin, mutta siihen on lisätty Rending. Kuitenkin johtuen matalasta Strengthistä on Frag ammus tehokkaampi terminaattoreitakin vastaan.

Shatter taas on tarkoitettu vehiclejä vastaan, sillä se on ammuksista ainoa, jolla on korkea Strength ja lisäksi Sunder erikoissääntö, joka mahdollistaa epäonnistuneiden Armor Penetration heittojen uusimisen. Tällä ei myöskään ole Blast sääntöä, joten se on korkean Strengthin myötä kätevä myös monsuja vastaan, koska et kuitenkaan saisi useampia osumia Monstrous Creature baseihin. Tällähän voi myös härnätä lentokoneitakin.

Kirsikkana kakun päällä Quad Guniin saa tykistöconsulin otettuaan lisämaksusta Phosphexia, eli sitä kiellettyä napalmin kaltaista palavaa mömmöä, joka saastuttaa taistelukentän ikuisiksi ajoiksi. Phosphex Canister Shot on Quad Gunin parasta antia, sillä Crawling Fire lisäsäännön takia blastia voi liikutella 2″ haluamaansa suuntaan, kunhan alle jää enemmän modeleita kuin alkuperäiseen osumakohtaan.

Se on myös Poisoned (3+) ja Blast marker jätetään pelikentälle loppupelin ajaksi ja sen merkkaama alue on Dangerous Terrainia kaikille Toughness valuen omaaville modeleille ja Open-Topped Vehicleille. Tästä johuten sillä voi rajoittaa vastustajan liikkumista ja häiritä Chargeamista. AP3:n takia se toimii raidina mariineja vastaan tuhoten niitä talossa ja puutarhassa.

Itse ottaisin Quad Guneihin Fragin lisäksi Shatter ja Phosphex ammukset. Ensiksi pamautetaan Rhino alta ja sen jälkeen pusketaan Phosphexia päälle. Kolme Quad Gunia noilla ammuksilla maksaa 210 pistettä ja puskee ulos 12 S8 laukausta tai 12 Phosphex Blastia. 12 S8 laukausta tekee keskimäärin 5,34 glänyä tai peneä AV11 panssariin ja 12 Phosphex lättyä tappaa 24 3+ mariinia olettaen, että Crawling Fire mahdollistaa kolmen modelin allejäännin.

Kestoltaankin artillery-yksiköt ovat ihan kohtalaisia, joten jos Elite sloteissa on tilaa ja muut yksiköt hyötyvät tykistötulesta, kannattaa harkita muutaman Quad Gunin hankkimista.

Monipuolisuutensa ja tehokkuuden takia Quad Gun ansaitsee viisi Dakkaa.

Lopuksi vielä käppyrä eri ammusten tehokkuudesta.