Warhammer 40.000 – Horus Heresy Expansion

"30k, kolkytkoo, Warhammer 30k, Horus Heresy"

Horus Heresy on Forge Worldin julkaisema expansion eli lisäosa Warhammer 40k:hon. Sen taustatarinan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 30 000, jolloin Space Marine -legioonien sisällissota alkoi teknologian ollessa vielä vuotta 40 000 kehittyneempää. Perussäännöt toimivat kuten 40k:ssa, mutta armeijan valinnoissa on eroja. Forge World on julkaissut Horus Heresy Book 1-5 kirjat, joissa on säännöt Space Marine legioonille, sekä muille sen aikakauden joukoille kuten Mechanicukselle, Knighteille ja erilaisille ihmisjoukoille. Forge World myös myy yksinoikeudella sääntöihinsä sopivia miniatyyrejä, jotka ovatkin monien mielestä perus GW:n tuotantoa huomattavasti laadukkaampia ja hienompia. Vaikka 40k- ja 30k-armeijalistoja ei ole suunniteltu täysin yhteensopiviksi, on KuoFin tapahtumissa ollut yleisesti hyväksyttävää käyttää myös 30k-armeijalistoja.

Tällä hetkellä vain muutamalla jäsenellä on 30k-armeijat, mutta KuoFi on ryhdistäytynyt Suomen tasolla 30k-scenessä järjestämällä mm. 2015 Ropeconissa 30k-turnauksen. Lisäksi syksylle 2015 on suunnitteilla 1500 pisteen 30k-turnaus, joka järjestetään Bunkkerilla Kuopiossa. Myös 2016 on tarkoitus järjestää turnaus ainakin Ropeconissa, sekä pelaajia löytyessä uudestaan Bunkkerilla.

Valmistaja:
Games Workshop ja sen tytäryhtiö Forge World

Taustatarina:
Pelin maailma perustuu vuoteen 30 000, jolloin ihmiskunta on valloittamassa nykyistä galaksia geenimuunneltujen superihmisten, Space Marinien avulla. Monien osatekijöiden johdosta Space Marine -legioonien välille syttyy sisällissota, jonka lopputulema ratkaisee koko ihmiskunnan tulevaisuuden.

Yleisin pelattu formaatti:
Yleisimmin pelatut pelit ovat Age of Darkness listoja 1000 - 1500 pisteen joukoilla. Myös Zone Mortalis lisäosaa Horus Heresy book 1 ja 3 -kirjoista on tullut pelailtua.

Pelitarvikkeet Bunkkerilla:
Bunkkerilta löytyy useille pelipöydille juuri tähänkin peliin tarkoitettua maastoa. Kirjahyllystä löytyy myös kaikki julkaistut sääntökirjat ja lukuisia taustatarinoita valottavia pokkareita.

Linkit:
Tapahtumissa käytössä oleva FAQ Näitä sääntöjä käytetään KuoFin 30k-tapahtumissa
FW:n FAQ ja Errata Muistakaa myös näiden käyttö!

http://sotavasara.net Suomen suurin miniatyyripelifoorumi
http://heresy30k.invisionzone.com Laajin kansainvälinen Horus Heresy -foorumi, vaatii tosin rekisteröitymisen
http://www.bolterandchainsword.com Space Marineihin keskittyvä foorumi, jonka alafoorumeilla laaja 30k-yhteisö
http://wh40k.lexicanum.com Wiki-pohjainen tietosivusto taustatarinasta
http://games-workshop.com Valmistajan kotisivut
http://www.forgeworld.co.uk Forge Worldin kotisivut; 30k sääntökirjat ja miniatyyrit myydään yksinomaan täällä
http://www.blacklibrary.com Kustantajan sivut, joilla on myynnissä taustatarinaa käsitteleviä pokkareita sekä 40k-sääntöjä

Vastaa