Warhammer 40.000 – Horus Heresy

"30k, kolkytkoo, Warhammer 30k, Horus Heresy"

Horus Heresy on Forge Worldin julkaisema expansion eli lisäosa Warhammer 40k:hon. Sen taustatarinan tapahtumat sijoittuvat vuoden 30 000 tienoille, jolloin Space Marine -legioonien sisällissota alkoi teknologian ollessa vielä vuotta 40 000 kehittyneempää. Perussäännöt toimivat tällä hetkellä kuten 40k:n 7th editionissa. Mahdollisesti FW tulee päivittämään myös Horus Heresyn kesällä 2017  julkaistuun Warhammer 40k:n 8th editioniin tulevaisuudessa. Forge World on julkaissut Horus Heresy Book 1-7 kirjat, joissa on säännöt Space Marine legioonille, sekä muille sen aikakauden joukoille kuten Mechanicukselle, Knighteille ja erilaisille ihmisjoukoille. Forge World myös myy yksinoikeudella sääntöihinsä sopivia miniatyyrejä, jotka ovatkin monien mielestä perus GW:n tuotantoa huomattavasti laadukkaampia ja hienompia.

Tällä hetkellä yli kymmenellä jäsenellä on 30k-armeijat ja KuoFi on ryhdistäytynyt Suomen tasolla 30k-scenessä järjestämällä mm. 2015-2017 Ropeconissa 30k-turnauksen.

Valmistaja:
Games Workshop ja sen tytäryhtiö Forge World

Taustatarina:
Pelin maailma perustuu aikakauteen 30 000, jolloin ihmiskunta on valloittamassa nykyistä galaksia geenimuunneltujen superihmisten, Space Marinien avulla. Monien osatekijöiden johdosta Space Marine -legioonien välille syttyy sisällissota, jonka lopputulema ratkaisee koko ihmiskunnan tulevaisuuden.

Yleisin pelattu formaatti:
Yleisimmin pelatut pelit ovat Age of Darkness listoja 1000 - 2500 pisteen joukoilla. Myös Zone Mortalis lisäosaa Horus Heresy book 1 ja 3 -kirjoista on tullut pelailtua.

Pelitarvikkeet Bunkkerilla:
Bunkkerilta löytyy useille pelipöydille juuri tähänkin peliin tarkoitettua maastoa. Kirjahyllystä löytyy myös kaikki julkaistut sääntökirjat ja lukuisia taustatarinoita valottavia pokkareita.

Linkit:
http://sotavasara.net Suomen suurin miniatyyripelifoorumi
http://heresy30k.invisionzone.com Laajin kansainvälinen Horus Heresy -foorumi, vaatii tosin rekisteröitymisen
http://www.bolterandchainsword.com Space Marineihin keskittyvä foorumi, jonka alafoorumeilla laaja 30k-yhteisö
http://wh40k.lexicanum.com Wiki-pohjainen tietosivusto taustatarinasta
http://games-workshop.com Valmistajan kotisivut
http://www.forgeworld.co.uk Forge Worldin kotisivut; 30k sääntökirjat ja miniatyyrit myydään yksinomaan täällä
http://www.blacklibrary.com Kustantajan sivut, joilla on myynnissä taustatarinaa käsitteleviä pokkareita sekä 40k-sääntöjä

Vastaa