Mordheim

"Mortikka"

Mordheim on taattua suomalaista designia! Peli syntyi aikoinaan erään suomalaisen Tuomas Pirisen käsien kautta kun hän työskenteli GW:llä. Silloin GW:llä oli Specialist Games -osasto, joka tuotti ja tuki pienemmän figumäärän pelejä. Mordheim oli yksi näistä. Sittemmin GW on ajanut alas koko Specialist Gamesin, joten Morheim on valmistajansa osalta kuollut ja kuopattu.

Mutta ei hätää! Mordheim voi ja elää hyvin laajan fanikuntansa ansiosta ja tähän jos mihin GW:n peliin on julkaistu fanien toimesta jos jonkilaista viritelmää. Lisäksi miniatyyrit saa kätevästi ja halvalla Warhammer Fantasy Battlen hahmoista. Pelissä kukin pelaaja luo oman warbandin, joka koostuu 3 - 20 miniatyyristä. Peli ei siis vaadi hirvittäviä alkuinvestointeja, koska miniatyyrien määrä on moniin muihin peleihin verrattuna pieni. Poikkeuksena lähes kaikkiin muihin Bunkkerilla pelattaviin miniatyyripeleihin Mordheimissa pelaajien warbandit kehittyvät pelien seurauksena. Jos johtajasi kuolee pysyvästi pelissä, se on kuollut myös seuraavassa pelissäsi eikä sitä saa herätettyä henkiin. Vastaavasti hahmot voivat kehittyä pelien aikana saaden parempia taitoja ja varusteita, mikäli he pärjäävät hyvin toisia warbandeja vastaan.

Arviolta yli kymmenellä jäsenellä on Bunkkerilla valmis warband tai useampia. Peliä alettiin pelaamaan Bunkkerilla kunnolla vasta 2015 alussa, ja sen suosio on ollut kausittaista. Nyt kuitenkin suunnitteilla on taas käynnistää uutta kampanjaa, jotta pelistä päästään jälleen nauttimaan.

Valmistaja:
Games Workshop (ei enää tue ko. peliä)
Lukuisia epävirallisia yhteisöjä, jotka kirjoittavat omia sääntöjään.

Taustatarina:
Peli pohjautuu Warhammer Fantasy Battlen maailmaan, jossa eräs kaupunki, Mordheim, on tuhoutunut valtavan meteoriitin osuessa siihen. Tuo meteoriitti sisälsi suuren määrän Wyrdstonea, joka on vihreänä hehkuvaa maagista kiveä, jolla on mahtavia voimia. Useat tyhmänrohkeat warbandit ovat uskaltautuneet raunioituneen Mordheimin kaduille mutanttien ja muiden hirviöiden lomaan, jotka nykyää rauniokaupunkia asuttavat. Warbandin tulee selvitä näistä ja kilpailevista warbandeistä, jos se aikoo päästä käsiksi Mordheimissä lymyileviin rikkauksiin.

Yleisin pelattu formaatti:
Normaalit 500 kultarahan aloituswarbandit ja sääntökirjan mukainen kehittyminen. Bunkkerilla käytettävät "kompit" auttavat tasapainottamaan perussääntöjä viihteellisempään suuntaan ja linkki niihin on alla. Kampanjoihin saa ehdottaa fanipohjaisiakin warbandeja, kampanjan vetäjä sitten arvioi tarvitseeko niihin tehdä tasapainotusta vai käyvätkö sellaisinaan. Erilaisuutta kannatetaan ja suositellaan!

Pelitarvikkeet Bunkkerilla:
Bunkkerilta löytyy fiksua maastoa enimmillään kahdelle pelipöydälle. Maaston määrää ollaan tosin lisäämässä tasaista tahtia. Printattuja komppeja ja sääntötiivistelmiä löytyy kirjahyllystä ja saattaapa siellä olla myös perussääntökirjakin printattuna. Lisäksi tyhjiä warband-rostereita löytyy myös kirjahyllystä, mikäli ne eivät ole tilapäisesti loppu (jos ovat niin ilmoitatko: kuofi.ry@gmail.com).

Linkit:
http://sotavasara.net Suomen suurin miniatyyripelifoorumi
www.mordheimer.com Tietoa Mordheimista
http://boringmordheimforum.forumieren.com Kohtalaisen aktiivinen Mordheim-foorumi
www.specialist-arms.com/fanatic/ Lisämateriaalia, esim. Fanatic-lehtien artikkeleita Mordheimiin
Rules compilation Mordheim säännöt ja lisämateriaalit kätevästi yhdessä tiedostossa (453 MB)
Rules reference Bunkkerilla käytetyt kompit ja kaikki pelin aikana tarpeelliset taulukot yms. kätevästi yhdessä pienessä tiedostossa, löytyy myös kierrevihkoksi printattuna bunkkerilta. On samalla myös nykyinen kampanjapaketti.
Tyhjä Roster-sheet Kokemuksesta parhaimmaksi todettu roster-sheet

Night Goblin warband

Night Goblin warband

Undead warband

Undead warband

Vastaa