Warhammer Fantasy Battle

"faba, fantasy battle"

Warhammer Fantasy Battle oli pitkään toinen Games Workshopin pääpeleistä 40k:n ohella. Pelissä liikutellaan suuria jalkaväkimuodostelmia rank-and-file-tyylisesti ja yritetään päihittää vastustajan joukot asemoimalla omat joukot vastustajaa paremmin. Kuopiossa on perinteisesti ollut eniten faban pelaajia figupelaajista, mutta organisoitu toiminta pelin osalta on ollut hieman alamäessä. KuoFin perustajajäsenistä moni on keskittynyt enemmän muihin peleihin, joten KuoFin ohjelmatarjonta on ollut vähäistä faban suhteen.

GW on julkaissut pelin Warhammer: Age of Sigmar, joka poikkeaa säännöiltään täysin fabasta. GW on julkaissut uudet säännöt fabassa käytetyille figuille AoS:ään, joten vanhoilla figuilla voi ainakin vielä pelata uutta peliä. Käytännössä tämä kuitenkin tarkoittaa, että faban miniatyyrilinjastot lopetettiin, eikä ko. miniatyyrejä enää saa vastaisuudessa ja faba siinä muodossa kuin se on vuosikymmeniä tunnettu, lakkaa valmistajan toimesta.

Valmistaja:
Games Workshop ja sen tytäryhtiö Forge World

Taustatarina:
Pelin maailmassa käyskentelevät niin ihmiset, örkit, haltiat, kääpiöt, epäkuolleet ja liskomiehet kuin muutkin omituiset fantasiaotukset. Taikojen ja joukkojensa avulla kukin rotu koittaa pärjätä maailmassa parhaansa mukaan toistensa ja kaaoksen voimien jatkuvia hyökkäyksiä vastaan.

Yleisin pelattu formaatti:
Komppaamaton tai varioiduilla kompeilla 1500 - 2500 pistettä.

Pelitarvikkeet Bunkkerilla:
Bunkkerilta löytyy useille pelipöydille juuri tähän peliin tarkoitettua maastoa. Kirjahyllystä löytyy myös sääntökirja, Storm of Magic ja Tribute & treachery -lisäosat sekä useita armybookeja, jotka ovat vapaasti kaikkien jäsenten luettavissa. Lisäksi löytyy myös lukuisia taustatarinoita valottavia pokkareita.

Linkit:
http://sotavasara.net Suomen suurin miniatyyripelifoorumi
http://whfb.lexicanum.com Taustatarinaa kootusti wiki-sivuilla
http://games-workshop.com Valmistajan kotisivut
http://www.forgeworld.co.uk Forge Worldin kotisivut
http://www.blacklibrary.com Kustantajan sivut, joilla on myynnissä taustatarinaa käsitteleviä pokkareita

Vastaa