Dystopian Wars

”Dystopian Wars”

Dystopian Wars on myöskin bunkkerin uusia tulokkaita joka on saanut useamman henkilön kiinnostuksen heräämään. Siinä missä saman valmistajan Firestorm Armada on avaruuden herruuden tavoittelua on Dystopian Wars meritaistelua tutulla planeetalla mutta ei niin tutuilla joukoilla.

Lentävät laivat, kävelevät jättimechat (jotka myös uivat!), sukeltavat sotalaivat, maan ali kulkevat tankit ja telaketjuilla kulkevat palatsivat ovat täyttä arkipäivää Dystopian Warsin maailmassa. Tämä steampunk-teemainen peli eroaa loistavasti muista figupeleistä ulkonäöllisesti ja teemaltaan.

Valmistaja:
Spartan Games

Taustatarina:
Maa. Tarkemmin sanoen viktoriaanisen ajan maa, mutta ei sellainen kuten historian kirjoissamme kerrotaan.

Antarticalta löytyi erään retkikunnan tutkimuksen seurauksena kehittynyttä teknologiaa. Sitä ei tiedetä kuka teknologian sinne laittoi ja mistä se tuli, mutta sen ansiosta ihmiskunta kehitti omaa teknologiaansa nopein harppauksin eteenpäin. Kehityksen myötä kiistoilta ja konflikteilta ei vältytty, jonka takia valtiot päästivät irti omat sotavoimansa vihollisiaan vastaan.

Peli on helppo oppia ja halpa aloittaa mutta yllättävän haastava pidemmän päälle.

Dystopian Warsissa on myös monta eri osapuolta joille voi valita joukkoja maalta, mereltä ja ilmasta. Peliä voi halutessaan pelata sisällyttäen kaikkia joukkoja, sillä säännöt ovat kaikille samanlaiset.

Jos peli ja teema kiinnostaa mutta ei tiedä olisiko sääntöpohja mieluinen, niin valmistajan sivuilta on ladattavissa pääsääntökirja ja kaikki armeijapohjat ilmaiseksi.

Yleisin pelattu formaatti:
750-1000 pts meritaistelut, joillain ilmajoukoilla lisättynä. Maataistelut ovat tulevaisuuden harkintaa.

Pelitarvikkeet Bunkkerilla:
Bunkkerilta pelille löytyy teeman mukainen pelimatto, yksi laivasto (Empire of the Blazing Sun) ja maastoa.

Linkit:
http://sotavasara.net Suomen suurin miniatyyripelifoorumi
http://www.spartangames.co.uk/products/dystopian-world/dystopian-wars Valmistajan kotisivut pelille

20151029_19583320151029_195718