Legioonaesittely: Iron Hands

Hei taas!

Pohdittiin Jussin kanssa sellaista, että jokainen Horus Heresyn aloittanut voisi tehdä pienen esittelyn legioonastaan sisältäen niiden erikoissäännöt ja Rite of Warit sekä yleiset taktiikat sekä taustatietoa. Näin saataisiin aikaiseksi hyvät perustiedot siitä, mitä saattaa tulla vastaan pelikentillä. Pidän tästä seuraavan Horus Heresy tapahtuman myötä esittelyn, mutta ajattelin kirjoittaa samalla myös tekstiksi sen.

Aloitan juttusarjan Iron Handseillä.

Iron Handsit ovat tunnettuja siitä, että he korvaavat osan kehostaan bioniikalla ja luottavat erittäin paljon loogisiin päätelmiin. Osa korvaa vain pakollisen käden initiaationsa aikana, mutta monet menevät paljon pitemmälle ja alkavat muistuttaa enemmänkin Mechanicumin Magoksia, kuin tavallista Space Marinea. Kunnioitus koneita kohtaan ja erittäin hyvät suhteet Mechanicuksen kanssa mahdollistavat samalla myös erilaisten sotakoneiden käytön, joista osa saattaa olla hyvinkin harvinaisia.

Horus Heresyssä Iron Handsien bioniikan käyttöä  on pyritty kuvaamaan Inviolate Armor säännöllä, joka vähentää ammunnan Strengthiä yhdellä. Samalla heidän itsekuriaan kuvastaa sääntö, joka pakottaa Leadership testiin ennen Sweeping Advancen tai Run Moven tekemistä. Lisäksi he eivät myöskään voi mennä maihin vapaaehtoisesti.

Myös heidän tiukkoja taktiikoitaan varten löytyy rajoituksia valittaviin joukkoihin, sillä he eivät voi ottaa enempää Jump Infantryä, Bikejä tai Jetbikejä, kuin mitä heillä on Infantryä.

Hyviä suhteita Mechanicukseen kuvastamassa heiltä löytyy legioonakohtaisina varusteina Blessed Autosimulacra, eli Vehicleille annettava automaattinen korjausjärjestelmä, joka poistaa Hull Pointin menetyksen 6+ heitolla. Lisäksi he voivat ottaa Charactereille Cyber Familiarin, joka parantaa Invusavea yhdellä.

Uniikkeina yksiköinä heiltä löytyy:

Iron-Father, eli Praetor, jolle on annettu servo-arm, FNP(6+) ja Battlesmith -sääntö, mutta eivät voi ottaa Jump Packia, Jetbikeä tai Bikeä.

Gorgon Terminatorit, joilla on onnistuneen Saven tapahtuessa 6″ päähän Blindaava panssari ja FNP(5+).

Medusan Immortalit, jotka ovat käytännössä FNP(6+) omaavia Breachereitä, jotka Sweeping Advancen sijasta ampuvat Snap Shotteja pakenevaan ryhmään.

Castrmen Orth, tankkikomentaja, joka antaa BS5 ja Tank Huntersin tankille, johon hän on kiinnittynyt.

Iron-Father Autek Mor, joka antaa Preferred Enemy(Infantry) säännön itselleen ja yhdelle muulle yksikölle.

Sekä tietysti heidän Primarkkinsa, kunnioitettava Ferrus Manus, jolla on aseistuksena kätevä Medusan Carapace, joka on 30K:n Leatherman, eli sisältää mm. Nuncio Voxin, servo-armin, Plasma blasterin, Graviton gunin, rajoittamattoman Grenade harnessin ja Heavy Flamerin ja tietysti 2+/3++ savet. Lisäksi hänen tietämyksensä mekaniikasta antaa hänen korjata Vehiclejä 3+ tuloksella ja kaikki Legiones Astartesin omaavat modelit saavat FNP(6+) säännön elleivät omaa parempaa ja jokainen Vehicle, jolla on yksi panssarialue vähintään AV13, saa It Will Not Die säännön.

Rites of War

Head of the Gorgon Rite of War kuvastaa Iron Handsien perustaktiikkaa, jossa jalkaväki muodostaa alasimen, jonka päällä olevaan viholliseen kumautetaan panssarien muodostamalla lekalla.

Tämän Rite of Warin myötä jokainen Infantry -yksikkö saa Stubborn säännön ollessaan omalla Deployment aluellaan ja Tank typen omaavat Vehiclet saavat Outflankin. Kaikki Vehiclet saavat Blessed Autosimulacran ilmaiseksi.

Lisäksi jalkaväki voi korvata flamerit Graviton Guneilla 10pisteen hinnalla ja Legio Cybernetican Battle-automatoja voidaan ottaa Elites slottiin ja enintään kymmenen modelin jalkaväki voi ottaa Land Raider Proteuksen tai Phoboksen Dedicated Transportiksi.

Rajoituksena on ainoastaan yksi Fast Attack yksikkö, eikä voi ottaa liittolaisia tai yhtä Consulia enempää lukuunottamatta Forge Lordeja.

Minkälaisia listoja näillä perusteilla tultaneen näkemään Iron Handseiltä?

Tietenkin HotG RoWia käytettäessä kannattaa ottaa reippaasti jalkaväkea, jotta hyödynnetään ensinnäkin Inviolate Armorin tuoma etu ja mahdollisesti myös Battle-Automata yksikkö, joka myös hyötyy ko. säännöstä ollen käytännössä T8 yksikkö ammuntaa vastaan.

Tämän lisäksi Vehiclejä, jotta hyödynnetään ilmainen Blessed Autosimulacra ja joista osa on tankkeja saadakseen Outflankin.

Toisena Rite of Warina on Medusan Immortaleja hyödyntävä Company of Bitter Iron, josta kirjoitan lisää, kun olen perehtynyt siihen ja sen mahdollisiin etuihin tarkemmin.

Kokonaisuutena säännöt, erikoisyksiköt ja Rite of Warit kuvastavat erittäin hyvin sitä, mitä Iron Handsit ovat taustatarinassa.

Armeijasta saa siis kestävän ja paljon leluja sisältävän suhteellisen tehokkaan kokonaisuuden, joka toisaalta saattaa huonojen reservi ja Outflank -heittojen myötä heikentää onnistumisen mahdollisuuksia (joita voi toki parantaa Damlcles Command Rhinolla tai Bunkerilla, jossa on Comms Relay).

Tässä yksi esimerkki 4000 pisteen listasta

Iron-Father Autek Mor
• 3 Chosen Terminators
+ 3× combi-weapon
+ power fist
+ 2× chainfist
+ 1 Terminator Standard Bearer
+ combi-weapon
+ lightning claw
• Land Raider Phobos
+ dozer blade
+ armoured ceramite
Praevian
+ artificer armour
+ combi-weapon
+ melta bombs
+ refractor field
+ Cyber-familiar
• 2 Castellax Class Battle-automata
+ 2× Darkfire cannon
+ 2× flamer
+ 2× battle-automata power blades
+ enhanced targeting array

9 Tactical Space Marines
+ legion vexilla
+ 1 Tactical Sergeant
+ artificer armour
+ combi-weapon
+ melta bombs
• Rhino
+ dozer blade
+ pintle-mounted multi-melta
9 Tactical Space Marines
+ legion vexilla
+ 1 Tactical Sergeant
+ artificer armour
+ combi-weapon
+ melta bombs
• Rhino
+ dozer blade
+ pintle-mounted multi-melta
4 Tactical Support Marines
+ plasma guns
+ 1 Tactical Support Sergeant
+ artificer armour
• Rhino
+ dozer blade
+ pintle-mounted heavy flamer

9 Veteran Space Marines
+ 4× combi-weapon
+ 4× power weapon
+ melta bombs
+ 1 Veteran Sergeant
+ artificer armour
+ combi-weapon
• Rhino
+ dozer blade
+ pintle-mounted multi-melta
3 Quad Launcher Rapier Carriers
+ shatter shells

Primaris-Lightning Strike Fighter
+ wing-mounted twin-linked autocannon
+ 2× 2 wing-mounted Kraken penetrator heavy missiles
+ battle servitor control
+ ground-tracking auguries

4 Heavy Support Marines
+ volkite culverins
+ 1 Heavy Support Sergeant
+ artificer armour
Leviathan Pattern Siege Dreadnought Talon
• Leviathan Pattern Siege Dreadnought
+ Leviathan siege drill
+ cyclonic melta lance
+ 2× torso-mounted twin-linked volkite caliver
+ armoured ceramite
+ phosphex discharger
• Dreadnought Drop Pod
Deredeo Pattern Dreadnought
+ Arachnus pattern heavy lascannon battery
+ torso-mounted twin-linked heavy flamer
+ carapace-mounted Aiolos missile launcher
+ armoured ceramite

War Machine Detachment
• Typhon Heavy Siege Tank
+ 2 sponson-mounted lascannon
+ armoured ceramite
+ pintle-mounted multi-melta