Iron Hands

Iron Hands

Ennen Ad Mech WIP seurannan ensimmäistä postausta ajattelin kirjoittaa vähän Iron Handseistä opetellakseni taas WordPressin toimintoja.

Varmaan aika moni tietääkin, että Adeptus Mechanicus on lempparifactioni ja niitä on tullut joskus pyöriteltyä kentällä Counts As tyylillä muiden Codexien säännöillä.

Esimerkiksi tätä omituista örkkien hallitsemalle planeetalle jumiin jääneen Ordo Xenos inkvisiittorin ja parin Tech Priestin Imperiaalisesta- ja Örkkiromusta koottu enemmän tai vähemmän esteettinen, mutta erittäin funktionaalinen luomus. 
Pari vuotta sitten työn kautta sainkin tietää ko. armeijan tulemisesta ihan omana armeijanaan 40K:hon, joten ensi-ilahtuminen olikin kova, odotus sitten kovempi, mutta onneksi pääsin tekemään töitä itse armeijan parissa ennen sen julkaisua ja sitä ennen olen käyttänyt aikaani Iron Handsien parissa, joilla tietenkin on erittäin lämpimät suhteet Ad. Mechiin.

Toki lämpimä on vähän väärä sana molempien porukoiden luottaessa kylmään logiikkaan ja metalliin, mutta jonkin sortin sielunveljeys strategisten etujen lisäksi näillä Iron Handseillä ja Ad Mecheillä on, sillä IH:n mottohan on ’Flesh is Weak’ ja ritualisesti vaihtavat kilpikätensä, yleensä vasemman mekaaniseen tullessaan täysivaltaisiksi mariineiksi, vaikka GW:n ja Forgen piirrustuksissa, figuissa, upgrade packeissä sun muissa se on yleensä oikea johtuen normimariiniposesta, jossa oikea on yleensä dominoivassa asemassa vasempaan nähden. Sinänsä sama, sillä kaikista mariineista tulee kaiken geneettisen ja biologisen muunnoksen kautta molempikätisiä, eli toisen käden dominointi häviää.

IH:n logon ollessa vasen mekaaninen käsi, on tapana ollut kuitenkin tosiaan vaihtaa se vasen ja samalla vasemman käden korvaaminen liittyy vanhoihin Medusalaisiin legendoihin (Ferrus Manuksen, eli Iron Handsien edesmenneenn Primarkin tipahtamispaikka ja siten Iron Handsien kotiplaneetta), jotka voitaneen johtaa nykymaailman Vedakirjoihin sekä myöhempiin aasialaisiin opetuksiin oikean ja vasemman käden polusta, sekä Raamatun lauseeseen ”Jos vasen kätesi viekoittelee sinua, hakkaa se pois etc…”.Iron Handsit luokitellaan Codex Astartesia seuraaviksi ja ovatkin Space Marinesien pääcodexissa, mutta Guillimanin teksteille ei hirveästi anneta sijaa todellisuudessa, joka näkyy esm. Iron Handsien rakenteessa, joka jakautuu omavaraisiin klaaneihin komppanioiden sijasta, eivätkä nämä sisällä erillisiä Scout, Assault tai Devastator komppanioita eikä ensimmäinen ”komppania” koostu pelkästään terminaattoreista ja Chaplainin virkaa toimittaa Iron Father. Myöskin Iron Handsien komentorakenne on hajautettu, eikä Chapter Masteria löydy, sillä tämä on korvattu klaanien kokouksilla, joihin osallistuvat Iron Fatherit.

Iron Handsien tapana on välillä korvata erilaisia elimiä ja raajoja biomekaanisilla vain funktionaalisuuden takia, kun muut legioonat taas näkevät usein implantit välttämättömänä pahana ja sama pätee myös Dreadnoughtin sarkofagiin joutumiseen, joka Iron Handille on suurin mahdollinen kunnia, kun taas monen muun legioonan mariinin mielestä sarkofagiin joutuminen kuulostaa vähintäänkin epämiellyttävältä ja rajoittavalta.