Horus Heresyä jatkossa jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina

Horus Heresyä jatkossa jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina

Info
KuoFilla on pitkät perinteet Horus Heresyn (HH) peluuttamisesta Suomesta. Kolmena vuonna peräkkäin Ropeconissa on pelattu HH-turnaus ja vuosien saatossa lukuisia muita tapahtumia Kuopiossa. Nämä ovatkin ennen edeltävää vuotta olleet ainoat HH-tapahtumat Suomessa, mutta nyt onneksi myös Poromagia on alkanut järjestää turnausmuotoisia pelipäiviä pääkaupunkiseudulla, joihin myös KuoFin porukalla ollaan mielellään osallituttu. KuoFi haluaa kuitenkin nyt entisestään erottautua perinteisestä voittoon tähtäävästä figupelaamisesta aloittamalla pitkäaikaisen Horus Heresy -kampanjan, jonka päätavoitteena on pitää hauskaa, eikä etsiä voittoa peleissä keinoa kaihtamatta. Ensisijaisena tavoitteena onkin siis pelata tarinallisia pelejä ja tätä kautta immersoitua Heresyn maailmaan insipiroituen tekemään hienoja figuja ja armeijakokonaisuuksia. Esimerkkinä mietittäköön vaikka oman komentajan graavi loppu, jonka jälkeen pelaaja tekee Dreadnoughtin, johon tämä sankari on asetettu.

Vakiopelipäivä
Tällaista harrastamista ja pelaamista varten
KuoFi ry:n pelipaikassa Bunkkeri 34:ssä on tästä lähtien jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina HH-kampanjapäivä alkaen viimeistään puoliltapäiviltä. Lähtöstartti on la 2.9. – su 3.9. josta on ilmoittautuminen käynnissä täällä. Jatkossakin paikalle toivotaan myös ulkopaikkakuntalaisia. Ottakaa vaikka tavaksi käydä Kuopiossa kerran kuussa. 😉 Tarkoituksena on vakinaistaa monenkirjavat tapahtuma-ajankohdat ja luoda ennakoitavuutta aikataulujaan suunnitteleville.

Jotain säännöistä
Näinä pelipäivinä ja muissa järjestettyissä tapahtumissa pelattava kampanja on täysin narrative-luonteinen, joten pelaajia rohkaistaan jättämään sellaiset armeijalistat kotiin, joita vastaan pelaamisesta toiselle jää huono maku suuhun. Sinällänsä mitään rajoitteita ei ole asetettu ja mm. Relics of the Dark Age of Technology ovat käytössä, mutta ne tulee toki olla asianmukaisesti ja hienosti konvertoitu kyseiselle hahmolle. Allekirjoittanut toimii tapahtumien järjestäjänä ja viimekädessä kiistojen ratkaisijana, mutta ensisijaisesti sovi epäselvyydet ja hölmöjen sääntöjen paikkaukset (mm. jetbiket saa deep strikettaa, mutta character jetbikellä ei) vastapelaajasi kanssa. Yrittäkäämme siis lukea sääntöjä kuten yhdessä pelaajat fiksusti sopivat, eikä kirjaimellisesti hölmöinä versioina. Myös jos vastustajan lista tuntuu liian tehokkaalta, sano se hänelle itse ja toivo maltillisempaa listaa seuraavaan peliin. Tapahtumissa ei myöskään pariteta pelaajia swiss-systeemillä, vaan enemmän tarinallisilla syillä. Lisäksi, mikäli tapahtumissa on palkintoja, jaetaan ne täysin muista kuin pelillisistä syistä.

Narratiivia – lisää narratiivia
Tarkoituksena on pelata noin vuoden mittainen kampanja, joka huipentuu lopulta Ropeconissa 2018 isompaan yksipäiväiseen taisteluun. Toki tämän jälkeen joukot marssivat uusille taistelukentille uudessa sektorissa. Nyt alkava kampanja sijoittuu Rudania-sektoriin ja pelaajia rohkaistaan kirjoittamaan tähän ketjuun taistelun kulusta ja tarinastaan sektorissa pelien välillä. Esimerkiksi miksi joukkiot kohtasivat taistelussa, millaisia vahinkoja joukot kärsivät ja mitä tavoitteita saavuttivat. Ainakin näitä asioita voi itse miettiä ja kysellä vastapelaajalta pelien aikana. Tämä auttaa luomaan parempaa kokonaisfiilistä ja immersiota HH-maailmaan. Antakaa siis hyvin suoriutuneille kersanteille ja charactereille lempinimiä tekojensa pohjalta ja keksikää tavoitteita ja kostoretkiä pelien elävöittämiseksi.

Tarina tähän asti
Kampanjan ajankohta sijoittuu post-Prospero aikaan, jolloin vielä Imperiumille tuntematon sektori on havaittu kartoitetun avaruuden laitamilla. Sektorin pitkän matkan skannauksen osoittavat, että jossain päin sektoria on harvinaisia ja tärkeitä mineraaliesiintymiä, joiden hallinta edesauttaisi mitä tahansa osapuolta. Paha kyllä, mutta sektori on asutettu paheellisten abhumanien toimesta. Lyhyet, pulleat ja korkean teknologian omaavat parrakkaat humanoidit pitävät majaansa sektorin eri planeetoilla. Paikalle ovat ehtineet aluksi jo ainakin Iron Warriorit Warsmithinsä Drahos Sedlakin johdolla linnoittamaan valloituksiaan Perturabon ja Horuksen nimeen, mutta myös muita joukkioita on havaittu, mukaanlukien jopa keisarin Custodianit. Vaikka sektori onkin normaalien warppireittien sivussa, ovat resurssit ja mahdolliset ennestään tuntemattomat STC:t riskien ja resurssien arvoisia. Iron Warriorit ovat jo osittain vallanneet tilaa Warmasterille, mutta kummankin osapuolen liikeneviä joukkoja on kovaa kyytiä matkalla tapahtumapaikalle. Taistelu Rudania-sektorista on alkamassa.

Ilmoittautuminen
Mitään virallista ilmoittautumista ei tarvita, kunhan tulet mahdollisimman monena lauantaina paikalle. Sotavasarassa tälle kampanjalle pyhitettyyn ketjuun voisi toki mieluusti laittaa taustatietoja armeijastaan ja sen johtajista ja saavutuksista, sekä kuva tämänhetkisistä joukoista. Tähän voi ottaa mallia ensimmäisen peliviikonlopun ketjusta. Lisäksi jos on kauempaa tulossa ottamaan osaa mittelöihin, niin edeltävästi voi toki tuossa ketjussa tai muutoin huikata että on tulossa paikalle.

Info jatkossa tässä ketjussa
Sotavasaran ketjussa tullaan ilmoittamaan erikoisista järjestelyistä pelipäivien teemaan yms. liittyen, sekä kertomaan suuria voiton tai häviön tarinoita pelien tiimellyksestä. Pelaajia rohkaistaan postaamaan kuvia peleistä ja figuista sekä ilmoittelemaan kampanjan etenemisestä joukkojensa kohdalla.