Horus Heresy -pelin välikatsaus

Viime lauantaina pelasimme Horus Heresyä isommassa pistekoossa. Vastakkain oli 5000 pistettä lojalisteja ja 5000 pistettä traitoreita. Peli oli tiukka ja tasainen, mutta lojalistit veivät lopulta voiton. Suomisen Ville laittaa tästä järjestäjänä vielä tuonnempana raporttia kuvineen tänne, joten jätän enemmän löpinän hänelle.

Samalla vietettiin Horus Heresy -viikkotapahtumaa ja pohdiskeltiin yhdessä pelikampanjaamme ja figupelaamista yleiselläkin tasolla. Kaksi ensimmäistä kierrosta on takana ja kun pohdimme kampanjan kulkua, todettiin ettei se nyt oikein toimi. Ongelmana on saada porukka joukolla paikalle samaan aikaan, pelien organisointi on vaikeaa, sekä traitors vs. loyalists -asetelmalla joutuu pelaamaan aina samoja armeijoita vastaan. Lopputulemana lopetamme kampanjan tällä erää tähän.

Peli kuitenkin kiinnostaa ja vaikka tulevan kesän 40k:n 8th Edition tuo varmasti peliteknisiä muutoksia, emme jätä pelaamista kampanjan ennenaikaisen loppumisen myötä tähän, vaan koitamme parantaa tapahtumatarjontaa muutamin tavoin. Beginning of Your Legion -figujenjakokampanja jatkuu vielä toistaiseksi entisellään uusia pelaajia innostamaan. Pelien organisoinnissa muutetaan suunnitelma tapahtumapäiväpainotteiseksi, jotta saataisiin samanmieliset paikalle yhtaikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tulen järjestämään selkeämmin pelipäiviä, joiden aikataulu on viikkoja etukäteen tiedossa pohjautuen pelaajien omiin aikataulujen soveltuvuuteen. Kyselen siis etukäteen milloin pääsette ja osallistujat ovat näin etukäteen hyvin tiedossa. Pistekoossa voimme hyödyntää tuttua kaavaa eli vaihtelevin pistekoin, esim. 1000 tai 1500 pinnaa, riippuen siitä onko molemmilla vastapuolilla miten figuja käytössään. Nämä etukäteen valmistellut pelipäivät tiedossa olevin osallistujin ovat sitten aina teemapäiviä, kuten cityfight, zone mortalis yms. ja voivat olla pariturnaustyylisiä tai apocalypsemäisiä isompia pelejä. Lisäksi, free pizza for kaikille läsnäolijoille!

Viikottainen HH-viikkotapahtuma siis loppuu toistaiseksi, koska aikataulut tulleet harmillisen myöhään ja ei sinne oikein porukka ehdi kerran viikossakaan. Jos nyt saataisiin parempi osallistumisprosentti edellämainitulla harvennetulla mutta kattavammalla ohjelmakokonaisuudella. Toki Bunkkerilla koitan itsekin viikoittain käydä ja pelikaveria varmasti shoutboxissakin huutelen jatkossa.

Ensimmäinen teemapelipäivä on Cityfight-teemalla ja lähetän sähköpostitse HH-poppoolle Doodle-kyselyn sopivista ajankohdista seuraavina viikonloppuina. Jos et vastaa, niin soittelen perään, joten vastaa suoraan. :p Toki kuka vaan voi halutessaan tulla mukaan, ja jos ei ole HH-postilistallani niin replyä vaan vaikka tähän artikkeliin tai sähköpostia osoitteeseen kuofi.ry@gmail.com. Tämä teema sen takia, että siihen löytyy omat säännöt HH Book 4: Conquest -kirjassa ja Teemu Helppin kasaama ja maalaama pelipöytä yhdistyksemme käyttöön alkaa olla valmis. Viime Ropeconissa hänet tähän hommaan laitoin ja nyt lauantaina käyn valmiin pöydän maastoineen Tampereelta hakemassa. Mikäli joku haluaa Road Tripille kanssani lähteä, niin mieluusti otan mukaan, ota yhteyttä. Alla havainnekuvia miltä osa maastoista tulee näyttämään. Lisäksi omana tarkoituksena olisi kasailla ja maalailla muutama tyylikäs pelipöytä lisää kesän ja syksyn aikana innostusta herättämään.

Kokeillaan jos tällaisella ohjelmalla saataisiin porukkaa motivoitua harrastuksen parissa. Muhonen sen lauantaina tosiaan tiivisti, pitää hypettää hommaa niin innostus tarttuu muihinkin. 🙂 Antakaa pliis palautetta miten hommaa saisi paranneltua. Koitan kovasti edesauttaa skenen kehitystä, mutta mielipiteenne ovat kultaakin kalliimpia!

Aquila shrine, moniosainen.

Kontteja hajasijoitteluun.

Putket myös irrallisia.

Uusimman teknologisen panssarikehityksen keulakuva mkVII päässyt patsaaksi asti.

Nosturin ovi.

Patsaita ja tönöjä.

Aquila shrinen sisältöä.

IVth Legion was here…

Käynnistäkää roottorit!

Erilaisia Realm of Battle 24″ x 24″ -alustoja on yhteensä kuusi.

Manufactorum, vai oliko generatorum?