Horus Heresy Community Errata

Horus Heresy Community Errata

Yksi Bunkkerin pelatuimmista peleistä on Horus Heresy, joka vast’ikään sai uuden Warhammer 40.000:n 7. laitoksen pohjalle tehdyn sääntökirjan. Verrattuna Warhammer 40.000 -peliin 7. laitoksen aikaan Horus Heresy oli hyvin balanssissa, pääosin koska kaikki käyttivät Legiones Astartes -armeijalistaa ja Warhammer 40.000 oli hyvin rikkonainen lähinnä yksikkövalintojen suhteen. Nyt uusimman Horus Heresy Book Seven: Inferno -kirjan myötä Horus Heresyn sisäinen balanssi on hieman jäänyt ajasta. Osa alkuperäisen Legiones Astartes -armeijalistan valinnoista on täysin ylihintaisia verrattuna toisiin, osa edelleen ylitehokkaita ja osa Infernon joukoista on todella ylitehoisia pisteisiinsä nähden, osa myös alitehoisia. Soppaa lisää se, että Inferno on erittäin huonosti oikoluettu ja sisältää huomattavasti aiempia teoksia enemmän kirjoitusvirheitä ja viitteitä olemattomiin asioihin.

Uusi sääntökirja ei vielä kaikkea peliä hankaloittavia tekijöitä korjannut. Tilanteet alkavat mennä pelaajien hermoon kun toisaalta sytetään ylitehokkaiden joukkojen käytöstä ja toisaalta muita ärsyttävät omat huonot valinnat. Pari vuotta sitten hieman samanlaisessa tilanteessa Mordheimin kanssa porukalla katsoimme säännöt läpi ja ruksasimme omat modifikaatiomme, jotta peleistä saatiin mielekkäämpiä. Kaikki muutokset eivät toki kaikkia miellytä, mutta henkilökohtaisesti lopputulemamme oli silloin parempi kuin vanhentunut alkuperäinen versio. Ehdottaessani vastaavanlaista operaatiota Horus Heresyyn, sain toki kovasti vastalauseita, mutta myös rohkaisevaa palautetta.

Koska tilanne ei tällä hetkellä ole oikein kenenkään kannalta hyvä, otan käyttöön omissa tapahtumissani Erratan, jota pyrin muokkaamaan pelaajien ajatusten, toiveiden ja eritoten hyvien perustelujen mukaan. Kuukauden ajan kerrallaan kerään palautetta ja ainakin nyt aluksi kuukausittain julkaisen uuden päivitetyn version, jota on palautteen pohjalta muokattu.

Erratan tarkoituksena ei ole sorsia ketään vaan päin vastoin tehdä kaikista yksiköistä sellaisia, että niitä voi käyttää ampumatta itseään jalkaan tai että kenenkään tarvitsee äpistä että ei halua pelata jonkinlaista armeijaa tai unittia vastaan. Myöskään en näitä diktaattorimaisesti päätä vaan perustelujen ja keskustelun pohjalta kaikki ajatukset ja muutosehdotukset ovat erittäin mieluusti haluttuja.

Koska pistehintamuutokset hankaloittavat erilaisten listojen käyttöön suunniteltujen ohjelmien käyttöä, pyrin itse nämä muutokset tekemään iOS-alustalla olevalle Quartermasterille ja apulaisten kanssa myös Androidille olevalle BattleScribelle. Kunnes näistä file julkaistaan, suositan käyttämään kynää ja paperia.

Ensimmäiseen versioon linkki: Community Errata and FAQ 2018 – January v1.00
Toiseen versioon linkki: Community Errata and FAQ 2018 – Febryary v1.10

Legiones Astartes KuoFi Errata v1.10.qmtemplate
Solar Auxilia KuoFi Errata v1.10.qmtemplate
Talons of the Emperor KuoFi Errata v1.10.qmtemplate