Elkun figuhetket

Elkun figuhetket

Hepis kaikki!

Täytynee taas aloittaa jonkinlaista systeemiä pitkän tauon jälkeen. Rajallisen aikani vuoksi ehkä tavanomaisin viikkokatsaus ei ole sopivin tällä hetkellä. Kuitenkin hyvin samanlainen systeemi kuin ennen eli kertoilen figujutuistani kuofilla omasta näkökulmastani. Tästä taas lähtee.

Oltiin ihan semmoisella pienellä KuoFiporukalla road tripillä edellisellä viikolla joensuussa. Reissun kohteena oli Joensuun fantsu, mikä oli erittäin mielenkiintoinen ja mukava paikka käydä varsinkin kun porukka oli valmis tekemään heräteostoksia. Fantsuilun jälkeen päätimme käydä testaamassa jenkkityylisen burger ravintolan ja että oli hyviä. Varmaankin paras hampurilainen koskaan.

Sitten päästään suurimpaan projektiin, jonka olen koskaan suorittanut figuilussa. Maalauskilpailuun osaanottavan Hordes figun nimeltä Storm raptor beastin maalaaminen ja kasaaminen. Olin nimittäin himoinnut kyseistä figua jo kauan ennen, kuin se edes julkaistiin. Päätin siis tehdä samalla lailla kuten edellisessäkin maalauskilpailussa eli tehdä niin hieno modeli, kuin suinkin pystyy ja ehkä vielä paremmin kuin yksikään edellinen figuni.

Kuten monet tietävätkin, käytän figuissani hyvin vähän kyynäruiskua jos ollenkaan. Tämänkin jättiläisen päätin freehandata alusta loppuun ilman ruiskua. Haastavaa tässä projektissa oli se, että tämä oli kuin tehty ruiskumaalaukseen. Omaa detailia piti tehdä hurjasti, enkä ole netistä löytänyt yhtäkään sekopäätä, joka olisi maalannut omansa samalla tavalla kuin minä.

Tuntien ja taas tuntien urakoinnin jälkeen projektini etenee mutta nämä siivet oli saatava samaan aikaan luonnollisen, mutta myös näyttävän näköiseksi. Kolmen tunnin mietintä/kokeilutauon seurauksena kuitenkin löysin tavan jolla se onnistui.

Ja siinä se on. Karkeasti arvioidusti sadan tunnin työn tulos. Onnistuin saamaan mielestäni tasapainoisen mutta myös hyvin korostetun kokonaisuuden. Vanhat Rackham figutkin saivat paikan linnun basessa.

Täytyy sanoa, että nautin figun tekemisestä mutta lopputulos miellyttää itseäni eniten. Figussa pääsin ylittämään itseni ja sen lisäksi sain siitä juuri sellaisen, kuin halusin. Ja juuri se, että näkee sen oman tyylin miten maalaa asioita ja erottuu tavanomaisesta, tuo vain jotain erityistä siihen. Jos on itse tyytyväinen niin silloin ei voi muuta vaatia.

Mutta Tällaisella artikkelilla tänään. Katsotaan mitä olen kerinnyt puuhailemaan seuraavalla kerralla.