Beginning of Your Legion -viikkokampanja – day 12

Campaign Characterien ja listojen suunnittelua.

Eilen oli Bunkkerilla kovasti tohinaa Horus Heresyn suhteen. Päätimme ensimmäiset pelit ja pelaajat loivat omia Campaign Charactereitaan, sekä ehdittiinpä illalla pelata vielä yksi 2vs2 kampanjapelikin. Harmikseni vasta jälkeenpäin muistin, että Eliaksenhan piti briiffata meitä Night Lordeista, mutta se kaiken muun tohinan tuoksinnassa tyystin unohtui. Elias varmaan olet valmis ensi kerralla esityksesi pitämään? Jarkko oli myös saanut 10 ensimmäistä Iron Handiaan valmiiksi ja sai nyt jo toiset 10 marinea mukaansa. Nopeaa tahtia figut valmistuvat. Suomisen Ville samalla maalaili myös omaa Death Guardin Primarkkiaan pohjamaaleihin, saatuaan viimein sen Forgelta reklaamaation jälkeen. Lopputuloksena Villellä oli 1 Primarkki ja kolme base-settiä sille. 😀 Kiitos vaan yhdestä niistä!

10 Iron Handia valmiina.

Mortarion valmistuu.

Kampanjassa joukkueiden johtoon asetettiin Suomisen Ville Traitoreille ja Airaksisen Jarkko Lojalisteille. Seuraavanlaisia Campaign Charatereita tuli jo tehtyä:

Elias Huuhka – Night Lords
Name: Grogeros
Advancement: Characteristic increase: +1 I
Warlod trait: Paladin of Glory
Praetor, paragon blade (master-crafted), melta bombs, digital lasers, iron halo, jump pack, Relic: void shield harness

Ville Muhonen – Alpha Legion
Name: XxX
Advancement: Characteristic increase: +1 T
Warlord trait: Master Tactician
Praetor, paragon blade, volkite serpenta, digital lasers, melta bombs, iron halo

Jussi Nurro – Iron Warriors
Name: Drahos Sedlak
Advancement: Characteristic increase: +1 I
Warlod trait: Shatter Defences
Warsmith, paragon blade (master-crafted), melta bombs, digital lasers, boarding shield, servo-arm, battlesmith, Relic: the Blind helm of the Black Judges

Jarkko Airaksinen – Iron Hands
Name: Daedalus Terion
Advancement: Ever Onwards!
Warlord Trait: Void Walker
Praevian, Relic: Warp Shunt Field, artificer armour, power axe, combi-flamer, melta bombs, Cyber-familiar

Juhana Rytkönen – Space Wolves
Name: Jarl Henrikson
Advancement: Characteristic increase: +1 I
Warlod trait: The get wyrm
Praetor, paragon blade (master-crafted), iron halo, Relic: Nanyte blaster

Mikko Ikonen – Raven Guard 
Name: Lieutenant Corix
Advancement: Master of Blades – Character and his unit add +1 to their weapon skill charasteristic onthe turn they charge.
Warlod trait: Child od Terra
Praetor, paragon blade, thunder hammer, digital lasers, iron halo, jump pack

Ville Hyttinen – Thousand Sons
Name: Nah Olos
Advancement: Characteristic increase: +1 WS
Warlord Trait: Child of Terra
Praetor, combi-melta, melta bombs, paragon blade (master-crafted), iron halo, digital laser, Mastery level 3, Asphyx shells

Antti Rautsi – Blood Angels
Name: Gabriel D’Angelo
Advancement: Headsman
Warlord Trait: Child of Terra
Praetor, blade of perdition, digital lasers, iron halo, jump pack, melta bombs, plasma pistol

Muilla pelaajilla tämä on vielä mietinnän alla ja ilmoittamatta. Laittakaa vaikka tähän kommentteina tai sähköpostilla kun olette ylläolevaan tyyliin saaneet omanne kehiteltyä. Kampanjassa Lojalistit päättivät, että ensimmäinen War-Zone on Paramar V South Manufactorum Complex. Traitorit veivät kuitenkin pidemmän käden ja pääsivät ensimmäisenä haastamaan. Joukkueiden kapteenien välillä sovitut pelit ensimmäiselle kierrokselle eri Strategic Objectiveilla ovat:

Main Research Station; 3 WZPs
Ville S. (5 RP) vs. Antti (5 RP)

Barracks; 2 WZPs
Jarkko (4 RP) vs. Jussi (3 RP)

Manufactorum Zone 1; 1 WZP
Ville M. (4 RP) & Elias (4 RP) vs. Mikko (4 RP) & Juska (4 RP)

Manufactorum Zone 2; 1 WZP
Ville H./Jarkko varalla (3 RP) vs. Ville S. (2RP)

Manufactorum Zone 3; 1 WZP
Jussi (6 RP) vs. Jarkko (5 RP)

Kuten kampanjapaketista näette, pelataan nämä kaikki pelit Endless Forests ja Seas of Fog -erikoissäännöillä. Ja ensimmäinen peli ehdittiinkin jo pelata Manufactorum Zone 1:llä. Ja niinhän siinä kävi, että yli-innokkaat Traitorit juoksivat suoraan Lojalistien ansaan ja kuolivat lähes viimeiseen mieheen, taisi yksi Alpha Legioonan rhino päästä karkuun. Lisäksi Ville ja Elias pelasivat Campaign Charactereillaan hieman varomattomasti ja molemmille tuli pelin lopulla Casualty Survival -taulukosta Fatality, eli kuolivat pysyvästi tai haavoittuivat niin pahoin, etteivät tässä kampanjassa voi ottaa enää osaa. Olkoon opiksi muille, kannattaa varoa niitä charactereita jos haluavat, etteivät ne kuole pysyvästi.

Urhoollinen Alpha Legioona saapuu kentälle vasta tuumittuaan tovin maksaako vaivaa.

Hassu deploymentti.

Ja hetihän ne Rhinot paukkuu.

Toisaalta nyt kun tuota Casualty Survival -taulukkoa katselin, niin onhan se ihan pirun raaka, 4+:lla ilman modifiereita kuolee lähes varmasti suoraan. Mitenkäs jos muuttaisimme tätä sääntöä niin, että Fatality resultilla joutuu olemaan ko. ja seuraavan kierroksen poissa, ja sen jälkeen tulla mukaan seuraavalle kierrokselle madalletulla statilla? Näin estetään, ettei kaikkien Campaign Warlordit ole automaattisesti pysyvästi kuolleita ensimmäisen War Zonen aikana ja vähennä pelaajien motivaatiota osallistua kampanjaa, mutta kuitenkin kannattaa sen Campaign Characterinsa perään katsoa. Lisäksi tuohon taulukkoon voisi laittaa suoraan -1 kaikkiin resultteihin, jotta siitä tulisi alla olevan tapainen. Lisäksi toki ne modifierit, mitkä kirjassa.

Casualty Survival Table
D6 Result
1-2 Survived: No penalty.
3 Shaken: In next game, the character suffers a -1 Ld penalty.
4 Wounded: In next game, the character suffers a -1 W penalty.
5 Captured: The character’s owning player may declare that the next game played is to be a Liberation mission (p. 221), to decide the character’s fate. If the owning player wins the Liberation mission, the character may be used again as per the Survived result above, if not, apply the Fatality result below.
6+ Fatality: The character may not be used in this or the next campaign round. After that, the character may be used again, but also suffers a permanent reduction to his characteristic line. Roll on the characteristic increase table on page 218, the resulting statistic is permanently decreased by 1 instead of increasing it. However, this characteristic may be increased again up to the maximum characteristic limit by further advancements.

Puolesta/vastaan? Tarkoituksena olisi kuitenkin pitää hauskaa. 😀 Laittakaahan niitä Campaign Charactereita tulemaan ja pelatkaa pelit seuraavan 2 viikon aikana, niin saadaan kampanja jatkoon. Toistaiseksi ei hyvältä näytä Traitoreille.