Adeptus Mechanicus WIP päiväkirja ja esittely

Kuten aikaisemmasta artikkelistani huomaa, Adeptus Mechanicus on oikeastaan se lähinnä sydäntä oleva Factio Warhammer 40K:ssa. Kevääseen saakka näitä on joutunut pyörittämään kentällä Counts As figuina, joten omasta mielestä armeijakirjojen julkaisu Skitariille ja Cult Mechanicukselle oli ehkä hienointa, mitä GW teki sitten Iron Handsien Space Marines Codexiin lisäämisen jälkeen.

Ja ovathan ne figutkin hienoja, etenkin hyvin maalattuna, kuten Sami Launosen Skitarii poppoosta huomaa.

Tuli ilmoittauduttua karttakampanjaan Skitarii -armeijalla, jossa olemme edellämainitun henkilön kanssa naapureita, tosin hän pelaa Necroneita ko. kampanjassa.


Joku saattaisi kuvitella, että Ad. Mechillä olisi jotain sympatioita Necroneita kohtaan. Ovathan molemmat ulkopuolisen silmin enemmän koneen, kuin ihmisen näköisiä.

Tilannehan ei tosiaan ole näin, sillä Adeptus Mechanicus näkee Necronit sieluttomina koneina, jotka edustavat pahinta mahdollista vihollista johtuen siitä, että he ovat myyneet sielunsa saavuttaakseen kuolemattomuuden.

Ad. Mech armeijat eroavat keskenään toisistaan reippaasti enemmän, kuin yksikään Codex Astartesiin luottava armeija, sillä johtavan Magoksen mieltymykset vaikuttavat huomattavasti koostumukseen ja varustukseen, eli sinänsä GW:n armeijakirjat antavat lähtökohdan muutamalle erityyppiselle armeijalle.

Tämä vapaus johtuu lähinnä siitä että Mars ja siten Adeptus Mechanicus ei ole suoraan osa Imperiumia – He vain sattuvat olemaan liitossa Imperiumin kanssa. Kaksipäinen kotka, eli Aquila on tämän liiton symboli.

Kaikki sotateknologia, mitä Imperiumi käyttää, tehdään käytännössä Adeptus Mechanicuksen Forgeworldeillä, planeetoilla, jotka on muutettu normaalista tyypistään koko planeetan kattavaksi tehtaaksi. Tässä tapauksessa sanonta ’suutarin lapsilla ei ole kenkiä’ ei pidä paikkaansa, sillä Ad Mech pitää itsellään kaikki parhaimmat lelut, joita tarvitaan tietenkin uuden tietämyksen hankintaan, yleensä väkivalloin.


Skitarii toimii Ad Mechin jalkaväkenä ja nämä mahdollisimman paljon ja monipuolisesti biomekaanisesti modifioidut taistelijat toimivat yleensä eliittijoukkoina taistelukentällä Tech-Priestien ja Magosten hörppiessä kuumaa koneöljyä kiertoradalla laskeskellen erilaisia taistelun lopputuloksia ja välittäen käskyjä kentälle.

Jokainen Skitarii on yhteydessä toisiin Noospheren kautta ja saa suoraan tavoitteet ja kohteet johtajiensa kautta. Siten vox-casterien tai vastaavien käyttö on tarpeetonta. Skitarii -joukkojen toimintoja voidaan myös muokata aivokorteksiin liitettyjen implanttien avulla, jolloin ampumakykyä voidaan tarvittaessa nostaa tai peräti ylikuormittaa lähitaistelun kärsiessä ja toisinpäin.

On hyvin harvinaista, että itse Magokset tai Tech-Priest Dominukset tulisivat taistelukentälle itse, sillä tämä vaatisi jonkin hyvin tärkeän objektiivin olemassaolon. Skitariit ovat tavallisissa tapauksissa uhrattavissa kylmästi lähes kokonaan, kunhan laskelmat näyttävät voittoa.

Mutta kun he päättävät tulla, yliäänipamaus ja otsoninkäry kertoo paikan ja meno muuttuu raaemmaksi, kuin Blood Angeleiden Death Companyn hyökkäys örkkirivistöön Tech Priest Dominusten mm. polttaessa vihollisia elävältä monipuolisella varustuksellaan toisten ohjatessa lobotomisoituja taisteluservitoreja, jotka kylmänviileästi tottelevat mitä tahansa käskyä suojellen valmistajiaanntai ikivanhoja robotteja, jotka tuhoavat lopun vastarinnan.

Tuossapa tuota tekemistä olisi. Lisäksi HQ:t ja Sicarianit, sekä iso määrä konversioita, mm. IG sentinelistä  Irostrider Ballistariukseksi.

Edellisen pilotin kenttäservitorointikin toimii, jos tarvitaan uutta menopeliä.


Imho ihan toimiva konversio ja vaatii vain hieman lisää Mars Bling Blingiä.